Kirimochi

Kirimochi este o delicatesă tradițională japoneză apreciată pentru textura sa distinctivă și gustul său special. Acest desert se realizează din orez glutinos, care este pregătit și apoi prăjit, rezultând o combinație inedită între o crustă crocantă și un miez moale și lipicios.

  1. Se pregătește bucata de mochi: în cazul în care utilizați mochi proaspăt, va trebui să îl tăiați în bucăți dreptunghiulare sau pătrate, în funcție de preferințe.
  2. Se încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau o cratiță la foc mediu. Asigurați-vă că folosiți suficient ulei pentru a acoperi complet bucățile de mochi.
  3. Când uleiul este bine încins, adăugați cu grijă bucățile de mochi în tigaie.
  4. Prăjiți mochi-ul, întorcându-l din când în când, până devine auriu și crocant pe toate părțile. Acest proces ar trebui să dureze câteva minute.
  5. După ce mochi-ul este bine prăjit, utilizați o spatulă pentru a-l scoate din ulei și lăsați-l să se scurgă pe un prosop de hârtie.
  6. Kirimochi este acum gata de servit. Puteți să-l consumați cald sau la temperatura camerei, în funcție de preferințe. Tradițional, se servește fără a adăuga arome sau sosuri.

  • 1 bucată de mochi (aproximativ 200-250 gr)
  • ulei vegetal (de exemplu, ulei de porumb sau ulei de floarea-soarelui) pentru prăjit