Zunda mochi1
Zunda mochi2

Zunda Mochi

August 18, 2023by Mochi

Zunda Mochi este o delicatesă japoneză făcută din mochi sau dango (bucăți de orez) acoperite cu pastă dulce de zunda. Culoarea verde deschisă a zunda provine de la fasolea edamame, care este măcinată și amestecată cu zahăr și sare pentru a fi savurată ca pastă delicioasă de zunda, păstrând aroma caracteristică a edamame.

warabi mochi matcha
warabi mochi matcha2

Warabi Mochi cu pudră de matcha este o combinație savuroasă între tradiționalul desert japonez și aroma distinctă a ceaiului verde matcha.

Hanabira mochi_01
Hanabira mochi_02

Hanabira mochi este o delicioasă și tradițională gustare japoneză, care constă în bucațele mici de mochi acoperite cu pudră de orez și umplute cu diferite ingrediente. Numele "Hanabira" înseamnă "petală de floare" în limba japoneză, iar aspectul acestor micuțe delicatese se aseamănă cu petalele delicate ale unei flori.

Warabi Mochi_01
Warabi Mochi_02

Warabi Mochi este o delicatesă tradițională japoneză, cunoscută pentru textura sa moale. Se prepară cu făină de bracken (o plantă specifică din Japonia) și apă, fiind apoi tăiat în bucăți mici și presărat cu amidon de porumb pentru a-i conferi o textură pufoasă și ușor gumată.

Hisimochi_01
Hisimochi_02

Hisimochi

June 7, 2023by Mochi

Hisimochi este o delicatesă tradițională japoneză care este adesea asociată cu Festivalul Hinamatsuri (Festivalul Papușilor) care are loc pe 3 martie în Japonia. Este un mochi colorat, împachetat în frunze de sakura (cireș japonez).

kusamochi_01
kusamochi_02
kusamochi_03

Kusamochi

June 7, 2023by Mochi

Kusamochi este un mochi aromatizat cu frunze de yomogi, o plantă cunoscută și sub numele de Artemisia princeps. Este pregătit din făină de orez glutinos, zahăr și frunze de yomogi măcinate.

daifuku_mochi1
daifuku_mochi2
daifuku_mochi3

Daifuku Mochi

November 29, 2022by Mochi

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi gătindu-le acasă prăjitura japoneză Daifuku Mochi sau Mochi cu fasole roșie, trebuie să prepari atât aluatul cât și pasta de fasole pentru umplutură, care se numește Anko.

sakura_mochi1
sakura_mochi2

Sakura Mochi

November 29, 2022by Mochi

Sakura mochi este un desert japonez, care este roz, la fel că sakura (flori de cireș) și este făcut din orez dulce de coajă și umplut cu o pastă de fasole roșie dulce.

mochi_inghetata1
mochi_inghetata2
mochi_inghetata3

O altă modalitate de preparare a unui mochi, preferată în zilele calde de vară, este cea a în care umplutura constă în înghețată de diferite arome.