Daifuku Mochi

  • Aluatul pentru Mochi cu fasole roșie se prepară la fel ca cel de Mochi cu înghețată. Spre urmare, pune într-un bol făina de orez, zahărul și apa, amestecă-le bine, acoperă bolul cu folie alimentară și încălzește compoziția în cuptorul cu microunde timp de 1 minut.
  • Amestecă din nou compoziția, acoper-o cu folie alimentară și mai încălzește-o pentru 1 minut.
  • Mai amestecă o dată aluatul care a devenit lipicios între timp și pune-l pentru ultima dată la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.

  • Pune aluatul obținut pe un blat de lucru pe care ai presărat amidon de porumb în prealabil.
  • Acoperă aluatul cu amidon și rulează-l până obții o formă dreptunghiulară cu grosimea de 6 milimetri. Lasă aluatul să se răcească sau transferă-l pe o tavă acoperită cu hârtie de copt pe care să o pui la frigider pentru 15 minute.
  • Decupează cercuri din aluatul răcit, folosindu-te de un vas gol ce are diametrul de aproximativ 9 centrimetri.
  • Umple bucățile de aluat decupate cu o cantitate de gem de fasole potrivită, astfel încât să poți să lipești marginile și să obții o formă asemănătoare cu o punguță. Înainte de a adăuga gemul, ai grijă să cureți excesul de amidon de porumb de pe aluat.
  • Pune bucățile de Mochi într-un recipient închis ermetic și depozitează-le într-un loc răcoros și uscat. Bucură-te de ele mai ales pe timp de vară, când simți nevoia de un desert răcoros.

Pentru această pastă de fasole ai nevoie de fasole adzuki, pe care să le lași la înmuiat pentru 24 de ore.

  • Pune la fiert fasolele înmuiate, așteaptă să dea în clocot, apoi fierbe-le pentru încă 3 minute. Mai departe trebuie să le scurgi, să le clătești și să le pui din nou la fiert în apă curată, la foc moderat, timp de o oră. Pe parcurs mai completează cu apă dacă este nevoie. Pentru a vedea dacă sunt gata, poți să le guști.
  • Odată ce boabele de fasole au fiert, strecoară-le și pune-le înapoi în oală, la foc cât mai mic. Adaugă zahărul și sarea, amestecând încontinuu timp de aproximativ 10 minute, până se topește zahărul, obținându-se astfel o pastă dulce, asemănătoare cu un gem. După ce e gata, pune pasta într-un alt vas și așteaptă să se răcească, apoi ține-l la frigider.

Pentru aluat:

  • 160 de grame de faină de orez glutinos
  • 60 de grame de zahăr granulat
  • 225 mililitri de apă
  • amidon de porumb sau amidon de cartofi pentru a presăra pe bancul de lucru și deasupra aluatului

Pentru umplutura de fasole:

  • 150 grame de fasole adzuki
  • 150 grame de zahăr
  • un praf de sare