Mochi cu ciocolata

Începe prin a face ganache-ul de ciocolată deoarece acesta trebuie să apuce să se răcească până a fi pus în mochi.

  1. Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o prin metoda bain-marie împreună cu 2-3 linguri de frișcă lichidă. Amestecă totul până se topește, apoi pune bolul deoparte. Bate foarte bine restul de frișcă și adaug-o peste ciocolata topită și răcită, amestecând ușor, de jos în sus.
  2. Prepară aluatul de mochi, punând în același vas, pe rând, făina de orez, zahărul și apa. Amestecă bine, acoperă vasul cu folie alimentară și pune-l în cuptorul cu microunde timp de un minut. Amestecă din nou compoziția și mai încălzește-o timp de un minut în cuptorul cu microunde. Apoi mai amestecă o dată aluatul devenit lipicios și continuă cu o tură de 30 de secunde la microunde. Aluatul obținut trebuie să fie neted și elastic.
  3. Pregătește blatul de lucru și presară-l cu amidon de porumb. Pune peste el aluatul de mochi și rulează-l până ajungi la o grosime de 6 milimetri. Dacă se lipește, mai folosește amidon de porumb. Lasă aluatul să se răcească sau pune-l la frigider pentru 15 minute.
  4. Decupează din aluatul de orez forme circulare cu diametrul de maxim 9 centrimetri. Poți sa folosești un pahar sau un alt vas potrivit ca dimensiune. Ia o formă decupată, șterge-o de amidon de porumb, și pune în mijloc ganache de ciocolată într-o cantitate care permite lipirea marginilor aluatului, astfel încât să obții o bilă sferică. Repetă procesul până faci toate bucățile de mochi.

Respectând modul de prepare a aluatului, poți obține mochi cu diverse umpluturi, astfel încât pe platoul final să ai un set de mochi asortate pe care să le împarți cu cei dragi.

Pentru aluat:

  • 160 de grame de faină de orez glutinos
  • 60 de grame de zahăr granulat
  • 230 mililitri de apă
  • amidon de porumb sau amidon de cartofi pentru a deasupra aluatului

Pentru ganache:

  • 280 grame de frișcă lichidă
  • 200 grame de ciocolată neagră de 60-70%