Warabi Mochi

Warabi Mochi este o delicatesă tradițională japoneză, cunoscută pentru textura sa moale. Se prepară cu făină de bracken (o plantă specifică din Japonia) și apă, fiind apoi tăiat în bucăți mici și presărat cu amidon de porumb pentru a-i conferi o textură pufoasă și ușor gumată.

Acest desert este servit tradițional în timpul sezonului de vară, deoarece are un gust răcoritor și revigorant. Este adesea însoțit de diverse siropuri sau pudre dulci, cum ar fi siropul de zahăr brun, kinako (pudră de soia prăjită) sau matcha (pudră de ceai verde).

  1. Pregătiți toate ingredientele și presărați puțin kinako pe o foaie de copt.
  2. Într-un vas mediu, combinați Warabi Mochiko, zahărul și apa și amestecați bine. Încălziți amestecul la foc mediu până când începe să fiarbă. Apoi reduceți căldura. Folosind o spatulă de lemn, amestecați constant timp de 10 minute, sau până când amestecul devine gros și uniform transparent.
  3. Luați mochi de pe foc și transferați-l pe o foaie de copt acoperită cu kinako (făină de soia). Presărați mai mult kinako deasupra și lăsați-l să se răcească în frigider timp de 20 de minute. După ce s-a răcit, scoateți-l din frigider și tăiați-l în cuburi de 2 cm. Amestecați mochi cu kinako și serviți. Dacă doriți, turnați Kuromitsu (sirop de zahăr brun) peste.
  4. Pentru a depozita – puteți păstra mochi la temperatura camerei timp de 1-2 zile. Dacă îl păstrați în frigider, devine tare și își schimbă culoarea în alb. Este mai gustos dacă îl refrigerati timp de 20-30 de minute înainte de consum. Dacă utilizați amidon de warabi, acesta rezistă doar o zi și trebuie să fie consumat imediat. Dacă amidonul de warabi este amestecat cu alte amidoane, rezistă mai mult, dar culoarea nu este la fel de clară.
  • 100 g Warabi Mochiko sau Warabiko (pentru a înlocui, puteți utiliza amidon de cartofi sau de tapioca. Cu toate acestea, rețineți că va avea o consistență diferită.)
  • 100 g zahăr (raportul dintre warabi mochiko și zahăr este de obicei egal. Cu toate acestea, dacă utilizați o cantitate generoasă de sirop de kuromitsu, puteți reduce zahărul la 80 g.)
  • 400 ml apă topping-uri
  • 30 g kinako (făină de soia prăjită)
  • kuromitsu (sirop de zahăr brun)