Warabi Mochi cu matcha

Warabi Mochi cu pudră de matcha este o combinație savuroasă între tradiționalul desert japonez și aroma distinctă a ceaiului verde matcha. Acoperit cu făină prăjită de soia numită kinako, Warabi Mochi capătă o notă crocantă în jurul marginilor moi. Siropul de kuromitsu, cu gustul său de zahăr brun și caramel, se toarnă deasupra pentru a echilibra dulceața desertului cu o notă ușor amăruie. Această delicatesă oferă nu doar o experiență dulce, ci și o incursiune în gusturile rafinate ale bucătăriei japoneze, cu o combinație interesantă de arome și texturi.

 1. Adunați toate ingredientele.
 2. Amestecați pudra de Kinako și pudra de matcha cu un tel mic într-un castron. Lăsați-o deoparte pentru utilizarea ulterioară.
 3. Adăugați Warabi Mochiko, zahărul, pudra de matcha și apa într-un vas și amestecați bine cu un tel până când devine neted.
 4. Încălziți amestecul la foc mic-mediu. Amestecați continuu cu o spatulă de lemn. Odată ce amestecul devine mai gros, reduceți căldura la minim și amestecați în continuare timp de încă 4-5 minute. Se recomandă folosirea unei spatule de lemn pentru a amesteca bine compoziția.
 5. Presărați amestecul de pudră kinako matcha pregătit anterior într-un recipient pentru a evita ca amestecul mochi să se lipească de tavă. Luați mochi-ul de pe foc și transferați-l pe tava presărată cu amestecul de pudră kinako matcha. Presărați mai mult kinako matcha pe suprafața mochi-ului și lăsați-l timp de 5-10 minute să se răcească.
 6. Odată ce warabi mochi este racit, neteziți suprafața cu degetele. Folosind o spatulă, tăiați warabi mochi în bucăți pătrate. Presărați-le cu și mai multă pudră kinako matcha, asigurându-vă că acoperiți toată suprafața, pentru a preveni lipirea între ele. Răciți warabi mochi în frigider timp de 30 de minute până la 1 oră înainte de consum. Serviți-l cu sirop Kuromitsu.
 7. Păstrarea Matcha Warabi Mochi – atunci când pregătiți matcha warabi mochi acasă, îl puteți păstra într-un loc răcoros și întunecat timp de 1-2 zile. Pentru o textură optimă, se recomandă refrigerarea timp de 30 de minute până la 1 oră înainte de consum. Nu este recomandat să-l lăsați în frigider prea mult timp, deoarece textura va deveni mai tare.

 • 50g Warabi Mochiko
 • 40g Zahăr
 • 260ml Apă
 • 2 lingurițe Pudră de Matcha (pentru amestecul mochi)
 • 3-4 linguri de pudră Kinako (pentru presărat)
 • 1-2 linguri de pudră Matcha (pentru presărat)
 • 3-4 linguri de Kuromitsu (sirop de zahăr brun)