- Împarte înghețata în 12 sfere (câte o lingură de înghețată/sferă), așează-le pe o tavă pe care ai pus în prealabil hârtie de copt, apoi pune-o la congelator.
- Adaugă într-un vas făina de orez glutinos, zahărul și apa, amestecă-le ușor până obții o pastă. Acum poți să adaugi și colorantul alimentar. Acoperă vasul cu folie alimentară și pune vasul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
- Scoate vasul din cuptorul cu microunde, amestecă aluatul pentru a evita formarea de cocoloașe, acoperă vasul cu folie alimentară și mai pune-l odată în cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
- După ce ai scos vasul din cuptorul cu microunde, amestecă din nou compoziția, vei observa că aceasta a devenit mai lipicioasă. Acoperă din nou vasul cu folie alimentară și pune-l în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.
- Acoperă blatul de lucru cu hârtie de copt, iar peste ea presară o cantitate generoasă de amidon de porumb
- Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru, folosind o spatulă umedă. Acoperă aluatul cu amidon de porumb.
- Rulează aluatul până obții o grosime de aproximativ 6 milimetri, presărând amidon de porumb la nevoie, pentru a preveni lipirea aluatului de degete.
- Lasă aluatul să se răcească. Pentru a grăbi procesul îl poți pune la frigider timp de 15 minute.
- După ce scoți aluatul de la congelat, începe să decupezi cercuri de aluat, folosindu-te de un pahar sau un vas gol
- Ia un cerc de aluat, curăță-l de excesul de amidon și pune în centru o bilă de înghețată. Lipește marginile cercului de aluat, astfel încât să acoperi înghețata, formând o bilă.
- Prepară și restul de mochi apoi pune-le pe toate la congelator pentru 2 ore, apoi savurează-le cu familia sau cu prietenii.
- 200 de grame de înghețată în aroma preferată
- 160 de grame de faină de orez glutinos
- 60 de grame de zahăr granulat
- 230 mililitri de apă
- amidon de porumb sau amidon de cartofi pentru a presăra deasupra aluatului
- opțional se pot folosi și coloranți alimentari