Începe prin a face ganache-ul de ciocolată deoarece acesta trebuie să apuce să se răcească până a fi pus în mochi.
- Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o prin metoda bain-marie împreună cu 2-3 linguri de frișcă lichidă. Amestecă totul până se topește, apoi pune bolul deoparte. Bate foarte bine restul de frișcă și adaug-o peste ciocolata topită și răcită, amestecând ușor, de jos în sus.
- Prepară aluatul de mochi, punând în același vas, pe rând, făina de orez, zahărul și apa. Amestecă bine, acoperă vasul cu folie alimentară și pune-l în cuptorul cu microunde timp de un minut. Amestecă din nou compoziția și mai încălzește-o timp de un minut în cuptorul cu microunde. Apoi mai amestecă o dată aluatul devenit lipicios și continuă cu o tură de 30 de secunde la microunde. Aluatul obținut trebuie să fie neted și elastic.
- Pregătește blatul de lucru și presară-l cu amidon de porumb. Pune peste el aluatul de mochi și rulează-l până ajungi la o grosime de 6 milimetri. Dacă se lipește, mai folosește amidon de porumb. Lasă aluatul să se răcească sau pune-l la frigider pentru 15 minute.
- Decupează din aluatul de orez forme circulare cu diametrul de maxim 9 centrimetri. Poți sa folosești un pahar sau un alt vas potrivit ca dimensiune. Ia o formă decupată, șterge-o de amidon de porumb, și pune în mijloc ganache de ciocolată într-o cantitate care permite lipirea marginilor aluatului, astfel încât să obții o bilă sferică. Repetă procesul până faci toate bucățile de mochi.
Respectând modul de prepare a aluatului, poți obține mochi cu diverse umpluturi, astfel încât pe platoul final să ai un set de mochi asortate pe care să le împarți cu cei dragi.
Pentru aluat:
- 160 de grame de faină de orez glutinos
- 60 de grame de zahăr granulat
- 230 mililitri de apă
- amidon de porumb sau amidon de cartofi pentru a deasupra aluatului
Pentru ganache:
- 280 grame de frișcă lichidă
- 200 grame de ciocolată neagră de 60-70%