Rețeta pentru sakura mochi necesită trei pași majori: 1) făcând umplutură de koshian (pastă de fasole dulce roșie); 2) făcând mochiul dulce (tort de orez) și 3) făcând frunză de sakura murat. Sakura mochi este cel mai bine consumat în aceeași zi în care este pregătit.
Cu toate acestea, acesta poate fi păstrat în frigider timp de până la trei zile și încălzit în cuptorul cu microunde înainte de a mânca. Cel mai bine este să înfășurați fiecare mochi în siguranță cu folie de plastic și apoi să le păstrați în frigider.
Rețeta pentru Sakura Mochi necesită trei pași majori:
- Frunzele de sakura prelucrate trebuie achiziționate cu cel puțin 2 zile în avans.
- Faceți umplerea koshian. Într-un castron mare, înmuiați fasolea azuki în apă peste noapte. Clătiți fasolea și scurgeți.
- Puneți fasolea într-o oală mare, adăugați apă, aduceți-o la fiert. Închideți căldura până la mediu și fierbeți boabe timp de aproximativ 10 minute. Spuma de spumă și orice reziduu care plutește în partea superioară a vasului.
- 2 căni de fasole azuki (fasole roșie) ≈ 400 gr
- 270 gr de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 L de apă
- 600 gr de orez dulce (orez lipicios)
- 2 picături de colorant alimentar roșu
- 135 gr de cupe de zahăr
- Aproximativ 775 ml de apă (conform instrucțiunilor pentru orez)
- Opțional: 16-18 frunze de sakura